Dobré tipy

Ceník reklamy

Grafická reklama:
od 120,- Kč/měsíc (215x100px)

Kompletní ceník reklamy

Provozovatel zpravodajského portálu info KV: Bohuslav Smítka

E-mail: bsmitka@volny.cz

Mobil: +420 736 687 050

Nabídka výrobků a služeb

Dům na půl cesty

Kategorie: Tiskové zprávy

Dům na půl cesty v Nebanicích

Návštěvníci dne otevřených dveří nahlédli do běžného života

Tisková zpráva – Milan Hloušek, Srdce a čin, o. p. s., PR manažer

NEBANICE/KYNŠPERK NAD OHŘÍ (9. září 2013) – Jaké je poslání domů na půl cesty a komu konkrétně pomáhají, se měli možnost v sobotu dozvědět návštěvníci tohoto zařízení v Nebanicích na Chebsku. Konal se zde den otevřených dveří, jehož cílem bylo nejen přiblížit veřejnosti tuto službu, ale také umožnit klientům, aby předvedli, co dovedou.

klient-lukas-fucila-vlevo„Na akci jsem lidem ukazoval, jak vznikají vinuté perly, které se používají pro výrobu skleněné bižuterie. Kdo chtěl, mohl si tuto techniku osobně vyzkoušet,“ řekl Lukáš Fučila, klient obecně prospěšné společnosti Pomoc v nouzi, která provozuje Domy na půl cesty v Nebanicích a Kynšperku nad Ohří. Ty poskytují zázemí zpravidla lidem do 26 let, jež mají zkušenost s životem v dětských domovech, ve výchovných ústavech, ve výkonu trestu a v zařízeních pro ochrannou léčbu. Kromě střechy nad hlavou se jim tu mimo jiné dostává také podpory při shánění zaměstnání, zvyšování kvalifikace a začleňování do společnosti. Dům na půl cesty hodně pomohl i Lukášovi Fučilovi. Ten se tu naučil pracovat se sklem a díky snaze vést samostatný plnohodnotný život dostal příležitost bydlet ve startovacím bytě. Nyní je na něm, aby tuto šanci využil.

Den otevřených dveří zval nejen na prohlídku zařízení, ale nabídl i bohatý program plný zábavy, muziky soutěží a tance. Nedílnou součástí akce bylo oblíbené setkání psů s placatými čumáky a dalších přátelských plemen. Hafany čekal překážkový běh, do kterého se aktivně zapojili také jejich páníčkové. O humorné momenty tak nebyla nouze. Zejména, když se buldočkům nechtělo skákat přes laťku. V takovém případě bylo nutné pejska popadnout do náruče a přes překážku ho přenést.

Po sportovním výkonu si mohli psi oddychnout při focení. „Čtyřnohé fešáky jsme na místě nafotili. Nejvydařenější snímky pak použijeme pro nový nástěnný kalendář na rok 2014,“ uvedl Petr Beránek, ředitel sociálního podniku Srdce a čin.

Další parádní atrakcí byly vyhlídkové jízdy v zeleném Trabantu 601. Za volant malého retro vozidla postupně usedlo více než dvacet řidičů, které čekala vskutku dobrodružná jízda po obci. Než se však vůbec rozjeli, museli si nejprve osvojit netypické řazení. Trabant je totiž známý tím, že má řadicí páku přímo u volantu.

Pánské publikum též potěšilo vystoupení amatérské skupiny břišních tanečnic, jež zájemcům zdarma poskytly rychlokurz tance. Na sobě měly pestré taneční kostýmy, pro jejichž výrobu dívky využily materiál poskytnutý z kynšperské prodejny Kocábka.

K dobré náladě zahrála dechová hudba Mariánskolázeňská pětka a Taneční orchestr Kolband ZUŠ Sokolov pod vedením Jiřího Koláře.

Akce vrcholila fotbalovým utkáním, do kterého se zapojily čtyři týmy složené z pracovníků, klientů a přátel obecně prospěšné společnosti Pomoc v nouzi, Chráněného bydlení Sokolov, sociálního podniku Srce a čin, obyvatel Nebanic a hostů ze Sokolova. Z vítězství se nakonec radovali Nebaničtí.

Dům na půl cesty v Nebanicích je primárně určen pro klientelu z okresu Cheb a Karlovarského kraje, nicméně při volné kapacitě svoje služby poskytuje bez ohledu na místo trvalého bydliště klienta. Do Domu na půl cesty v Nebanicích přicházejí klienti, kteří vzhledem ke své minulosti potřebují pozvolný přechod z režimového zařízení k neústavnímu poskytování služby.

Pomoc v nouzi, o.p.s., je poskytovatel sociálních služeb, který vyvíjí sociální aktivity a vytváří pro tuto činnost bezpečné prostory – například azylové domy, intervenční centra pro oběti domácího násilí, domy na půl cesty, centra pro osoby bez přístřeší apod.

Srdce a čin, o.p.s., je sociální podnik, který byl v době vzniku (srpen 2011) a zahájení činnosti (srpen 2012) jediným v Karlovarském kraji. Prvotním cílem je tvorba pracovních míst pro klienty Pomoci v nouzi poskytující sociální služby.

Kontakty:

Pomoc v nouzi

Sídlo: Fibichova 852, 356 01 Sokolov

Tel: 359 574 087

E-mail: info@pomocvnouziops.cz

www.pomocvnouziops.cz

Srdce a čin

Sídlo: Dvořákova 853, 356 01 Sokolov

Tel: + 420 602 266 053

Email: info@sac-ops.cz

www.sac-ops.cz

Kultura v regionu